Groenlezing 'De hemel boven het Binnenhof; christelijke politiek in een tijd van extremen', Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 6 februari 2020 19:45
plaats Utrecht
aanwezigen R. (Roel) Kuiper i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

We leven in een tijd van extremen. Terwijl het leefklimaat op aarde in gevaar is, staan groepen steeds verder bij elkaar vandaan en heerst er intolerantie. Opvallend hierin is de rol van religie, zowel in positieve als in negatieve zin. Zo verwordt religie middenin die polarisatie soms tot onderwerp van een cultuurstrijd; bijvoorbeeld als winkelketens verwijzingen naar christelijke feesten vermijden.

Wat kan de werkelijke betekenis zijn van het christelijk geloof in deze tijd van extremen? Wat is in deze tijd van tegenstellingen de roeping van christelijke politici? In de Groenlezing 'De hemel boven het Binnenhof; christelijke politiek in een tijd van extremen' zal Roel Kuiper spreken over een christelijke politiek waarin Bijbelse waarden centraal staan, en waarin het kan gaan over de deugd in onze samenleving.

Meer informatie en aanmelden


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...