Filmavond: Sorry we missed you, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 3 december 2019 19:00 - 21:30
plaats Utrecht
locatie Louis Hartlooper Complex Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius i, G.J. (Gijs) van Dijk i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Met Uber word je thuisgebracht en Deliveroo brengt je eten tot aan de voordeur. Als je voor 22:00 je online bestelling plaatst, is je pakketje de volgende dag in huis. Dit hebben we allemaal te danken aan mensen die werken in de platformeconomie als zelfstandige. Maar hoe is het leven aan de andere kant van dit systeem?

Britse regisseur Ken Loach laat in zijn nieuwste film Sorry we missed you het leven als schijnzelfstandige die de andere kant van neoliberalisme, de zero hours-economy, zien. Officieel is Ricky, de hoofdpersoon, eigen baas. In zijn gloednieuwe bus rijdt hij Noordoost Engeland door. Zodra hij afwijkt van de route, of te lang stilstaat krijgt hij klachten van zijn baas. Op zijn eerste werkdag gooit een collega hem een lege fles toe; zijn nieuwe wc. Hij heeft amper tijd om te eten, ziet zijn kinderen bijna niet meer en pusht zijn lichaam tot het uiterste om voor zijn gezin te kunnen zorgen.

Agnes Jongerius nodigt je uit voor een gratis vertoning van Sorry we missed you in Utrecht. Samen met Agnes en Gijs van Dijk gaan we in gesprek na de film over de problematiek die aan de orde komt in de film. Om vervolgens af te sluiten met een borrel in de Foyer.

Meld je hier aan >


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...