Vacature: Stage Europees Parlement (CDA)

Met dank overgenomen van T.B.W. (Tom) Berendsen i, gepubliceerd op vrijdag 8 november 2019.

Altijd al willen werken in de internationale dynamiek van het Europees Parlement? Wij zijn op zoek naar een nieuwe stagiair(e) die per medio januari 2020 voor een periode van ca. 5 maanden het team van CDA-Europarlementariër Tom Berendsen komt versterken.

Wat ga je doen?

Je gaat een ondersteunende rol vervullen bij de dagelijkse werkzaamheden van Tom Berendsen. Dit omvat ondersteuning bij het voorbereiden van bijeenkomsten, beleidsstukken opstellen en notities schrijven op een of meerdere terreinen binnen zijn portefeuille: energie, industrie, innovatie, onderzoek, digitalisering, mobiliteit en regionaal beleid.

Daarnaast ondersteun je ook bij een aantal organisatorische en praktische taken die onmisbaar zijn voor het werk van Tom als Europarlementariër. Dit kan bijvoorbeeld het ontvangen van bezoekersgroepen en het creëren van social media-content zijn.

Wat breng jij mee?

  • Een relevante en (bijna) afgeronde opleiding
  • Affiniteit met een of meerdere onderdelen van de portefeuille van Tom
  • Affiniteit met (Europese) politiek en het CDA
  • Beheersing van de Engelse taal is een vereiste, beheersing van de Franse en Duitse taal is een pré
  • Geen 9.00 tot 17.00u-mentaliteit
  • Veel energie, een pro-actieve houding en teamspirit
  • Goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor interculturele verhoudingen

Wat kun je van ons verwachten?

Werken in het Europees Parlement is zeer dynamisch, intensief en internationaal. De standplaats is Brussel, met mogelijke werkreizen naar Nederland. Voor deze stage geldt een passende vergoeding.

Geïnteresseerd, wees er dan snel bij!

Stuur je CV met motivatiebrief (niet langer dan 1 A4) vóór 1 december 2019 naar: tom.berendsen@ep.europa.eu. Gesprekken met de daarvoor uitgenodigde kandidaten vinden plaats op 9 december 2019.

Heb je vragen over de stage? Neem dan contact op met Danique de Jonge, via bovenstaand e-mailadres of via +32-22845623.