WGK009510NL - wetsvoorstel
Wet verbetering aanpak rijden onder invloed
Pre-dossier

 

Dit wetsvoorstel strekt er toe de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten uit de Wegenverkeerswet 1994 te laten vervallen en in plaats daarvan een aantal andere maatregelen aan te scherpen dan wel in te voeren die zijn gericht op een effectievere aanpak en sanctionering van bestuurders die onder invloed van alcohol hebben gereden. Het gaat hierbij om het verlagen van de grens van het onderzoek naar de geschiktheid, het mogelijk maken van dadelijke uitvoerbaarheid van een rechterlijke uitspraak bij een zaak waar de betrokkene wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en de strafrechter de mogelijkheid te geven het rijbewijs voor een langere periode ongeldig te verklaren. Voorts worden wijzigingen voorgesteld opdat het instrument van de alcoholmeter - als alternatief van het alcoholslotprogramma - kan worden opgelegd bij het rijden onder invloed. Met de voorgestelde wijzigingen komt een stelsel van straf- en bestuursrecht tot stand waarmee op een passende wijze kan worden opgetreden tegen het rijden onder invloed van alcohol.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en het Wetboek van Strafvordering in verband met het vervangen van de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten en het invoeren van diverse maatregelen die zijn gericht op een betere aanpak van rijden onder invloed (Wet verbetering aanpak rijden onder invloed)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.