GroenLinks roept partijen op: spreek je uit voor structurele onderwijsinvesteringen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 25 mei 2020
kalender

GroenLinks roept partijen op: spreek je uit voor structurele onderwijsinvesteringen

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op woensdag 6 november 2019.

Alle politieke partijen moeten zich uitspreken voor structureel investeringen in onderwijs. Die oproep deed GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld vandaag in de Tweede Kamer tijdens het debat over de Onderwijsbegroting.

“Het kan niet zo zijn dat we allemaal zeggen dat onze kinderen de beste kansen verdienen, maar het onderwijs steeds weer de pineut is als er bezuinigd wordt. En dat iedereen vindt dat de leraar de kwaliteit van het onderwijs bepaalt, dat we zuinig op hen moeten zijn, maar diezelfde leraar altijd heeft moeten knokken voor zijn of haar positie”, zegt Kamerlid Lisa Westerveld.

Vandaag staken tienduizenden leraren in heel Nederland. Zij willen meer waardering voor hun vak. Dat willen zij bereiken door een beter salaris, met name voor basisschoolleraren, het verlagen van werkdruk door extra handen in de klas en meer inzet op (zij-)instroom voor de lerarenopleiding.

Geen woorden maar daden

GroenLinks staat pal achter deze eisen en vindt het tijd dat ook andere partijen zich hieraan moeten committeren. “Een goede toekomst voor onze kinderen is geen politiek belang. Dat willen we allemaal. Vandaag vragen we daarom van de andere partijen: lever dan nu ook boter bij de vis en zeg toe dat er structureel geld komt.”

In het voorstel dat Westerveld vandaag aan de kamer voorlegt vraagt GroenLinks om structurele investering. “Leraren en kinderen hebben niks aan politieke discussies die nergens toe leiden. Niemand heeft daar wat aan, en al helemaal niet het onderwijsveld, waarin nu grote onrust heerst. Zij hebben alleen iets aan politici die met elkaar de schouders eronder zetten”, zegt Westerveld.

D66 heeft laten weten het voorstel te steunen.