35179, nr. 11 - Amendement Bruins c.s. over het registreren van inzage - Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten

Dit amendement op het wetsvoorstel Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten werd op 5 november 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Eppo Bruins (CU) i, Roald van der Linde (VVD) i en Erik Ronnes (CDA) i. De tekst werd op 3 december 2019 gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Dit amendement regelt dat er extra waarborgen in de toegang tot het UBO-register worden ingebouwd en de veiligheid en privacy van uiteindelijk belanghebbenden wordt vergroot. Wanneer het UBO-register goed wordt uitgevoerd kan dit bijdragen aan het bestrijden van crimina- liteit, wordt het slecht uitgevoerd dan wordt de basis geschept voor meer criminaliteit. De indieners van het amendement vinden het van belang dat in de wet wordt geborgd dat toegang tot het register alleen wordt geboden aan personen die zich vooraf hebben geïdentificeerd. Tevens vinden de indieners het van belang dat de uiteindelijke belanghebbenden zelf inzicht hebben hoe vaak ze zijn opgezocht in dit register, behoudens de verstrekkingen aan onder andere opsporingsinstanties. Daarnaast worden de bevoegde autoriteiten in staat gesteld na te gaan welke individuen bepaalde gegevens hebben bekeken in het register.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 3 december 2019, gewijzigd amendement, nr. 11     KST3517911
Gewijzigd amendement Bruins c.s. ter vervanging van nr. 8 over het registreren van inzage
 

2.

Dossier