Symposium Waddenvereniging ‘Hoe omgaan met zeespiegelstijging’, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 november 2019 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i e.a.
organisatie De Balie i

Zeespiegelstress?!

Klimaatverandering is een feit. Doen we niets aan het uitstoten van broeikasgassen, dan vormen de oceanen de grootste bedreiging voor de mensheid. Met welke scenario’s wordt op dit moment rekening gehouden door de Nederlandse overheid? Moet de mens zich aanpassen aan de natuur, of zetten we alles in op technologie? Met o.a. Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen en kardinaal Peter Turkson, de belangrijkste adviseur van de paus op het gebied van klimaat.

Ons laaggelegen Nederland krijgt eerste met de zeespiegelstijging te maken, maar de vraag is of we wel goed voorbereid zijn op de stijging van het water. Bivakkeren we in het jaar 2200 in Arnhem aan zee? En hoe zorgen we ervoor dat één van Nederlands meest bijzondere natuurgebieden - de Wadden - over een aantal decennia nog bestaat? Met experts op dit gebied bespreken de plannen die Nederland moet uitvoeren.

Lieke Marsman draagt een column voor. Ecoloog Katja Philippart gaat in gesprek met Marjolijn Haasnoot, werkzaam als senior-onderzoeker klimaat & water bij kennisinstituut Deltares en een expert als het gaat om zeespiegeladaptatie.

Dit programma is een samenwerking tussen De Balie en de Waddenvereniging.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...