Haagsch College: Boris' Brexit, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 december 2019 19:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
aanwezigen A.J. (Arend Jan) Boekestijn i e.a.
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i

Zet Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk op het spel?

Order, order! In het Verenigde Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Een paar dagen voor de verkiezingen nemen we de man onder de loep die de Britten tot op het bot verdeelt: Boris Johnson. Wie gaat er schuil achter hét gezicht van de Brexit-campagne. Is hij een politieke clown? Een nieuwe Winston Churchill? Is hier een brokkenpiloot aan het werk? Of een gemaakt speels imago van een keiharde machtspoliticus?

In Boris’ Brexit vertelt Arend Jan Boekestijn het verhaal van Johnsons lange weg naar Number 10. Met behulp van inzichtelijk beeldmateriaal geeft hij een scherpe analyse van Boris’ Brexit-strategie. Regelt deze unieke politicus een unieke Brexit voor zijn land?

Of gooien de verkiezingen van 12 december roet in het eten en is Johnson voor Kerst zijn felbegeerde positie alweer kwijt? Voor het laatste verkiezingsnieuws Skypen we met NOS-correspondent Tim de Wit. En Boekestijn kijkt vooruit: Kan BoJo het verdeelde land -inclusief de Schotten- verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk?

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Tim de Wit is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Arend Jan maakt hij Brexit: De Podcast voor NPO Radio 1.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Praktische Informatie

Inloop: 18:30 uur

Tijd: 19:00 -21:00 uur

Kosten tickets hieronder

Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van deze avond, Fish without chips- thousand island sauce- no deal vegtables (zalmmootje- aardappelcreme- groene groenten- beurre blanc), voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

Regulierticket met vooraf Chef's Special

€ 29,00

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Poorterticket met vooraf Chef's Special

€ 26,00

Tickets 1

Regulierticket

€ 17,50

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Poorterticket

€ 14,50

Tickets 1


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College i worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...