Rondje langs de financiŽle velden bij Optiver aan de Zuid As met thematisch netwerk FinanciŽn, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 6 december 2019
kalender
datum 20 november 2019
plaats Amsterdam
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)†i

Rondje langs de financiŽle velden bij Optiver aan de Zuid As met thematisch netwerk FinanciŽn

datum: 20 november 2019 17:00

plek:

Tijdens de eerste editie van de nieuwe serie Rondje langs de financiele velden gaat het Thematisch Netwerk FinanciŽn van de VVD op bezoek bij Optiver aan de Zuid As in Amsterdam. Op woensdag 20 november worden wij vanaf 17:00 van harte welkom geheten in het spiksplinternieuwe kantoor. De sessie duurt tot ongeveer 19:00. Tijdens de sessie zal o.a. meer worden ingegaan op de werkzaamheden van Optiver en de essentiŽle rol die het huis vervult met de handel op de beurs. Er zal genoeg ruimte zijn voor het stellen van vragen en er zal worden gereageerd op actuele, pikkelende themaís en stellingen. Financiele voorkennis is niet nodig voor deze sessie.

Meer informatie over Optiver:

In 1986 begon Optiver met ťťn handelaar op de vloer van de Amsterdamse optiebeurs. Vandaag de dag is Optiver ťťn van de grootste onafhankelijke beurshandelsbedrijven ter wereld, met meer dan 1000 medewerkers verspreid over vier continenten.

Optiver handelt als market maker en geeft - op alle grote beurzen in de wereld - tegelijkertijd zowel koop- en verkoopprijzen af in duizenden opties, futures, ETFís en aandelen. Hierdoor hebben beleggers, particulier en professioneel, de zekerheid dat er altijd een mogelijkheid is om zowel te kopen als te verkopen.

In concurrentie met andere market makers moet Optiver continue de beste prijzen afgeven om met beleggers te kunnen handelen. Om de marktrisicoís hiervan te beperken heeft Optiver sinds eind jaren negentig veel geÔnvesteerd in moderne IT systemen en snelle communicatieverbindingen tussen alle financiŽle centra in de hele wereld. Op de arbeidsmarkt concurreert Optiver daarom tegenwoordig met name met grote technologiebedrijven als Google, Booking, Apple en Facebook.

De handelsactiviteiten van Optiver gebeuren volledig voor eigen rekening en risico. Het bedrijf heeft dus geen klanten en beheert geen geld van derden. De aandelen van Optiver zelf zijn geheel in handen van de medewerkers, oud-medewerkers en de oorspronkelijke oprichters.

Aanmelden:

Aanmelden kan via de volgende link: Aanmelding Optiver

Tijden: 17:00 - 19:00

Locatie: Strawinskylaan 3095, 1077 ZX Amsterdam


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte†i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid†i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij†i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017†i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer†i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...