Geef zorgmedewerkers de waardering die ze verdienen

Met dank overgenomen van L.F. (Lodewijk) Asscher i, gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2019.

Echte aandacht. Troost. Warmte als je op je kwetsbaarst bent. We delen die ervaring.

De werkers in de zorg staan voor ons klaar: Verpleegkundigen, verloskundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en al die anderen: ze werken ontzettend hard en en ze verdienen meer waardering.

Terwijl de mensen op de werkvloer kopje onder dreigen te gaan, blijft heel veel zorggeld op de plank liggen.

Want als je even met ze doorpraat of iets langer kijkt weet je het: de werkdruk is veel te hoog. Drie op de vier verpleegkundigen denkt na over ander werk. En terwijl de mensen op de werkvloer kopje onder dreigen te gaan, blijft heel veel zorggeld op de plank liggen. Ook komend jaar houdt het kabinet weer geld over dat bedoeld is voor de zorg.

Dat geld moet naar de mensen die zo hard werken voor ons allemaal.

Gisteren werd bekend dat ze gaan staken. Op 20 november leggen ruim 100.000 zorgmedewerkers door het hele land het werk neer. Ik sta helemaal achter hun protest. In maart vroeg ons Kamerlid John Kerstens al om het beschikbare geld te gebruiken voor een betere beloning. Die motie werd met 74 stemmen voor en 76 stemmen tegen verworpen.

Uiteindelijk zullen we allemaal op momenten afhankelijk zijn van de liefde waarmee de werkers in de zorg ons helpen.

Aan geld heeft dit kabinet geen gebrek, wel aan oog voor wat er nu nodig is in de samenleving. Zullen we proberen ze op andere gedachten te brengen? In deze tijden van overvloed moeten we investeren in onze zorgmedewerkers. En dat kan ook. Uiteindelijk zullen we allemaal op momenten afhankelijk zijn van de liefde waarmee de werkers in de zorg ons helpen. Zullen we nu iets terugdoen?

Wij gaan daarvoor strijden. Help je mee?

#Hartjezorg

Terwijl de mensen die op de werkvloer staan kopje onder dreigen te gaan, blijft het geld voor de zorg op de plank liggen. Zorgmedewerkers doen hun werk met passie en staan altijd voor je klaar tegen een bescheiden salaris. Maar door een gebrek aan collega’s is de werkdruk heel hoog. Kabinet, geef de onmisbare mensen in de zorg nu eindelijk de waardering die ze verdienen!

Ik wil op de hoogte blijven van deze actie