Renovatie Binnenhof definitief een jaar uitgesteld - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 24 februari 2020
kalender
donderdag 17 oktober 2019, 10:35

DEN HAAG (PDCái) - De renovatie van het Binnenhof is definitief een jaar uitgesteld. Staatssecretaris Raymond Knopsái van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatiesái schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. De werkzaamheden zullen nu pas in de zomer van 2021 van start gaan.

De bedoeling was dat de renovatie in 2020 zou beginnen en na 5,5 jaar afgerond zou zijn. De Tweede en Eerste Kamer zouden komende zomer verhuizen naar een tijdelijke locatie. De bestaande planning is echter niet meer haalbaar. Het democratische proces mag tijdens de verhuizing namelijk niet verstoord worden.

Een van de aanleidingen waar Knops in zijn brief op wees, is de recente aanpak van de stikstofproblematiek. In een eerdere rapportage bleken ook de uitbreiding van het personeel van de Tweede Kamer, strengere ICT- en veiligheidseisen een rol te spelen.

Aanvulling 18 oktober: Mogelijk wordt de renovatie met een periode langer dan ÚÚn jaar uitgesteld, zo meldde staatssecretaris Knops donderdagmiddag 17 oktober aan de Tweede Kamer.

Bron: