Behandelschema Najaarsnota 2019 en suppletoire begrotingen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Behandelschema Najaarsnota 2019 en suppletoire begrotingen
Document­datum 16-10-2019
Publicatie­datum 16-10-2019
Commissie(s) Financiën (FIN)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

Commissie Financiën

v

DER STATEN

GENERAAL

Aan het Presidium

Plaats en datum:

Betreft:

Ons kenmerk:

Den Haag, 16 oktober 2019

Behandelschema Najaarsnota 2019 en suppletoire begrotingen 2019D41378

Geachte Voorzitter,

Op grond van de Comptabiliteitswet dienen uiterlijk op 1 december aanstaande de Najaarsnota 2019 en de daarmee samenhangende suppletoire begrotingen bij de Tweede Kamer te worden ingediend. Om een afhandeling van de suppletoire begrotingen voor het kerstreces mogelijk te maken, is het gewenst om - zoals gebruikelijk - centraal een uiterste termijn vast te stellen waarbinnen de commissies een verslag over de in hun handen gestelde suppletoire begrotingen moeten uitbrengen. Op grond van artikel 95, eerste lid, van het Reglement van Orde is de vaststelling van een dergelijke termijn een bevoegdheid van het Presidium.

Ik geef u in overweging aan het Presidium het voorstel te doen om voor de suppletoire begrotingen, samenhangend met de Najaarsnota 2019, de termijn waarbinnen de vaste commissies een verslag moeten hebben vastgesteld te laten eindigen op donderdag 5 december 2019 om 14.00 uur. Beantwoording van de vragen door de regering dient plaats te vinden uiterlijk donderdag 12 december 2019 om 14.00 uur. De plenaire behandeling van de stukken is voorzien in de daaropvolgende week, de laatste vergaderweek voor het kerstreces (week 51: dinsdag 17 december - donderdag 19 december 2019).

Ik geef u tevens in overweging de minister-president van het bovengenoemde tijdschema op de hoogte te stellen en te verzoeken om de gebruikelijke regeling te treffen dat alle ministers ten behoeve van de plenaire behandeling van de suppletoire wetten beschikbaar zullen zijn voor de Tweede Kamer. Een conceptbrief daartoe is bijgevoegd.

Hoogachtend,

De voorzitter van de vaste commissie voor Financiën, Anne Mulder

De griffier van de vaste commissie voor Financiën, Weeber

Bijlage bij de brief aan het Presidium over het behandelschema Najaarsnota 2019

CONCEPT

Aan de minister-president Minister van Algemene Zaken De heer M. Rutte Postbus 20001 2500 EA Den Haag

Den Haag, ... november 2019

Onderwerp: Behandelschema Najaarsnota 2019 en suppletoire begrotingen

Geachte heer Rutte,

Gaarne verzoek ik u het volgende tijdschema voor behandeling van de Najaarsnota 2019 en de daarmee samenhangende suppletoire begrotingen aan de ministerraad kenbaar te maken.

De leden van de Kamercommissies krijgen de gelegenheid hun vragen over de Najaarsnota 2019 en hun inbreng ten behoeve van het verslag over de suppletoire begrotingen uiterlijk op donderdag 5 december 2019 om 14.00 uur in te zenden. De ministers wordt verzocht de antwoorden op de vragen en de nota's naar aanleiding van het verslag uiterlijk op donderdag 12 december 2019 om 14.00 uur aan de Tweede Kamer toe te sturen. De stukken zullen vervolgens plenair worden behandeld in de daaropvolgende vergaderweek (week 51: dinsdag 17 december - donderdag 19 december 2019).

Ik verzoek u de gebruikelijke regeling te treffen dat alle ministers in genoemde vergaderweek beschikbaar zijn voor de Tweede Kamer.

Met vriendelijke groet,

Khadija Arib

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

cc.

de minister van Financiën


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.