Boris' Brexit, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 december 2019 19:00 - 21:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen A.J. (Arend Jan) Boekestijn i e.a.
organisatie Haagsch College

Boris' Brexit

Zet Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk op het spel?

Order, order! In het Verenigde Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Een paar dagen voor de verkiezingen nemen we de man onder de loep die de Britten tot op het bot verdeelt: Boris Johnson. Wie gaat er schuil achter hét gezicht van de Brexit-campagne. Is hij een politieke clown? Een nieuwe Winston Churchill? Is hier een brokkenpiloot aan het werk? Of een gemaakt speels imago van een keiharde machtspoliticus?

In Boris’ Brexit vertelt Arend Jan Boekestijn het verhaal van Johnsons lange weg naar Number 10. Met behulp van inzichtelijk beeldmateriaal geeft hij een scherpe analyse van Boris’ Brexit-strategie. Regelt deze unieke politicus een unieke Brexit voor zijn land?

Of gooien de verkiezingen van 12 december roet in het eten en is Johnson voor Kerst zijn felbegeerde positie alweer kwijt? Voor het laatste verkiezingsnieuws Skypen we met NOS-correspondent Tim de Wit. En Boekestijn kijkt vooruit: Kan BoJo het verdeelde land -inclusief de Schotten- verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk?

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Tim de Wit is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Arend Jan maakt hij Brexit: De Podcast voor NPO Radio 1.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.


1.

Meer over...