Congres 'De kracht van inclusieve technologie', Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 12 december 2019
plaats Utrecht
locatie Jaarbeurs Toon locatie
aanwezigen T. (Tamara) van Ark i e.a.
organisatie MKB-Nederland (MKB) i

Datum:

Donderdag 12 December 2019

Locatie:

Jaarbeurs

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Doelgroep:

mkb-ondernemers

De economie draait op volle toeren. Toch staan mensen met een beperking nog te vaak langs de kant. Technologie biedt kansen om deze kloof te dichten. Hoe? Daarover gaan we op donderdag 12 december in gesprek tijdens het congres 'De kracht van Inclusieve Technologie'.

Kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie

Rick Brink, de kersverse minister van gehandicaptenzaken, opent het congres. Een aantal sprekers gaat daarna, allen vanuit een eigen perspectief, in op de kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie.

Lars van der Hoorn, sociaal ondernemer en eigenaar van Brainport Assembly, is een van deze sprekers. Hij deelt zijn blik op inclusieve technologie vanuit bedrijfsperspectief. Wat betekent het voor uw onderneming? En wanneer wordt het voor uw bedrijf interessant? Mathijs Bouman , journalist en econoom, komt spreken over technologische innovaties in relatie tot onbenut arbeidsmarktpotentieel. Onlangs maakte hij voor Nieuwsuur een interessant tweeluik over exoskeletten en smart beamers. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark , is aanwezig om haar blik op nieuwe technologie te delen. De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Eva de Valk.

Deelsessies en innovatieplein

Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het ontwikkelproces van technologie voor mensen met een arbeidsbeperking, ga in gesprek met ondernemers die al aan de slag zijn met inclusieve technologie of praat mee over de rol van de overheid. Meer informatie over de deelsessies vindt u binnenkort op deze website. Op het Innovatieplein kunt u inspiratie opdoen en laten verschillende ondernemers nieuwe technologieën zien.

Praktische info en aanmelden

Het congres vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht op donderdag 12 december. Inloop is vanaf 09.30 uur, het programma start om 10.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Deelname is kosteloos. Bij no-show wordt een bedrag van 50 euro in rekening gebracht. U kunt zich aanmelden via deze link.

Het congres ‘De Kracht van Inclusieve Technologie’ komt tot stand door een samenwerking van de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) en de Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) . Beiden zetten zich in om de werelden van werk en technologie met elkaar te verbinden. Op die manier worden kansen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking.


1.

MKB-Nederland (MKB)

MKB-Nederland is de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

MKB-Nederland behartigt in deze hoedanigheid de belangen van de leden in Nederlandse en Europese politieke besluitvorming. Daarnaast organiseert MKB-Nederland informatie- en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. MKB-Nederland is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...