Discussiebijeenkomst over Iran met thematisch netwerk Internationaal, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 oktober 2019
plaats Den Haag
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Discussiebijeenkomst over Iran met thematisch netwerk Internationaal

datum: 31 oktober 2019 18:45

plek:

Bijeenkomst over Iran op 31 oktober met Thematisch Netwerk Internationaal

Vanwege de recente geopolitieke ontwikkelingen organiseert het Thematisch Netwerk Internationaal op donderdagavond 31 oktober een discussiebijeenkomst over Iran. Hierin gaan we in gesprek over het nucleaire akkoord, economische sancties, militaire activiteiten in de straat van Hormuz, conflicten in de regio, en de spanningen tussen de VS en Iran.

Gastsprekers zijn Afshin Ellian, Sven Koopmans en Koen Petersen:

  • Afshin Ellian is hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft columns voor het weekblad Elsevier en is expert op het gebied van Iran en de politieke islam.
  • Sven Koopmans is Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder Buitenlandse Zaken.
  • Koen Petersen is Amerika-deskundige, schrijft columns voor weekblad Elsevier en is auteur van diverse boeken.

Locatie: Tweede Kamergebouw, Den Haag.

Tijdstip: 18.45 - 21.00u.

Aanmelden kan via mijnVVD. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom uiterlijk aan op maandag 28 oktober.

We hopen van harte je te zien bij de Iran-bijeenkomst!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...