Inbreng verslag schriftelijk overleg over de uitvoering van de motie Van den Bosch c.s. over verkenning van een grenscorrectie voor Spaarndam (34827-8) - Samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer

Deze inbreng voor een schriftelijk overleg is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 34827 - Samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Inbreng verslag schriftelijk overleg over de uitvoering van de motie van het lid Van den Bosch c.s. over verkenning van een grenscorrectie voor Spaarndam (Kamerstuk 34827-8)
Document­datum 12-09-2019
Publicatie­datum 12-09-2019
Kenmerk 34827, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

34827 Samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer

Nr. VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld …..september 2019

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft enkele vragen en opmerkingen over de brieven van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 24 april en 19 augustus 2019 (34827, nr.7 resp. nr.8) over de uitvoering van de motie van het lid Van den Bosch c.s. over verkenning van een grenscorrectie voor Spaarndam (34827, rn.6)

Deze vragen, alsmede de daarop op ….… gegeven antwoorden, zijn hieronder afgedrukt.

De voorzitter van de commissie,

Ziengs

De griffier van de commissie,

Roovers

Uitvoering van de motie van het lid Van den Bosch c.s. over verkenning van een grenscorrectie voor Spaarndam (Kamerstuk 34827-6)

De leden van de fractie van de ChristenUnie hebben met interesse kennisgenomen van de brief van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dd. 19 augustus jl. inzake de mogelijkheid voor een nadere grenscorrectie ten aanzien van Spaarndam. Met deze brief wordt uitvoering gegeven aan de motie van de leden Van den Bosch, Van der Molen, Den Boer en Van der Graaf die opriep tot een verkenning naar de mogelijkheid van een grenscorrectie voor het dorp Spaarndam. Deze leden constateren dat vanuit de provincie Noord-Holland en het Rijk conform het beleidskader gemeentelijke herindeling wordt gehandeld en dat op basis daarvan wordt geconcludeerd dat een grenscorrectie geen duurzame oplossing is. Deze leden ondersteunen derhalve de handelswijze van de provincie en het Rijk en delen de hoop van de minister dat hiermee duidelijkheid wordt verschaft aan de inwoners van Spaarndam en de blik gericht kan worden op de gezamenlijke verdere toekomst. Gegeven dit alles zien de leden van de fractie van de ChristenUnie af van verdere inbreng.


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.