De vacature voor secretaris is geopend!

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i, gepubliceerd op zaterdag 31 augustus 2019.

Toelichting: de vorige secretaris trad voortijdig af. De vacature is in mei opengesteld voor een halfjaar en Abel van de Sluis heeft daarmee de termijn van zijn voorganger afgemaakt. Nu opent de vacature dus weer voor een volledig jaar. Hoewel Abel heeft aangegeven graag door te willen als secretaris, staat het iedereen vrij te solliciteren.

De secretaris is de ruggengraat van de vereniging; hij/zij vormt het geheugen van onze club, ziet toe op de procedures en statuten en denkt actief mee met de CDJA-Raad en de redactie van Interruptie. Daarnaast is de secretaris als onderdeel van het Dagelijks Bestuur (DB) verantwoordelijk voor de algemene, dagelijkse leiding van het CDJA. Zo ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van het Algemeen Bestuur en de Algemene Ledenvergadering en onderhoud je contact met het CDA, andere politieke jongerenorganisaties en denk je mee met stukken voor in de media. Ook ben je verantwoordelijk voor onze website, de nieuwsbrieven en heb je een belangrijke rol in het organiseren van congressen. Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging waarbij je je inzet voor het CDJA, jezelf ontplooit en een geweldig netwerk opbouwt? Solliciteer dan nu naar deze functie!

Taken

De Secretaris:

  • Stelt samen met de voorzitter agenda’s op en notuleert de vergaderingen van het DB, het AB en is verantwoordelijk voor de notulen van de ALV en CDJA Raad;
  • Houdt de ledenadministratie, het archief en de bibliotheek bij;
  • Bewaakt de statuten en de grondbeginselen van het CDJA en toetst actief het handelen van het CDJA hieraan;
  • Stuurt de Redactiecommissie aan;
  • Stuurt de CDJA Raad aan;
  • Is verantwoordelijk voor de interne communicatie, dat wil zeggen de website en de nieuwsbrieven;
  • Is onderdeel van de congrescommissie;
  • Heeft als onderdeel van het DB de Dagelijkse leiding van het CDJA in handen.

Profiel

De secretaris:

  • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
  • Is enthousiast en gedreven en straalt dit ook uit;
  • Kan nauwgezet werken en heeft oog voor procedures en statuten;
  • Kan goed samenwerken binnen het Dagelijks Bestuur van het CDJA;
  • Is bereid om ongeveer 20 uur per week flexibel te besteden aan het CDJA.

Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Dagelijks Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand en de gemaakte (reis)kosten kunnen worden gedeclareerd. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op. De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan door voor vrijdag 27 september 2019je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar de voorzitter van het CDJA via voorzitter@cdja.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen plaatsvinden op 4 oktober 2019. De selectiecommissie zal het Algemeen Bestuur adviseren over de voordracht van kandidaten. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt vindt op 22 en 23 novemberplaats. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA en voorzitter van de selectiecommissie, via voorzitter@cdja.nl.