50PLUS aanwezig op eerste Democratiefestival - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 25 februari 2020
kalender
Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2019.

50PLUS neemt met leden van de Tweede Kamer deel aan het eerste Landelijk Democratiefestival dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Nijmegen wordt gehouden.

Op het Landelijk Democratiefestival zullen de landelijk 50PLUS-politici Henk Krol, Gerrit Jan van Otterloo en Léonie Sazias in debat gaan met collega-politici en aanwezige belangstellenden. Henk Krol houdt vrijdag 30 augustus om 13.15 uur een presentatie tijdens een 5-minutendebat. Gerrit Jan van Otterloo en Léonie Sazias nemen deel aan grotere debatten.

Gelddebat

Op vrijdag 30 augustus wordt tussen 16.30 en 17.15 uur het Grote Gelddebat gehouden, waaraan 50PLUS-Tweede Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo deelneemt. Aan de orde komen actuele onderwerpen als pensioenen, schulden en de tegenstelling tussen arm en rijk. De debatleider leest een stelling voor en vraagt de aanwezig politici naar zijn of haar mening. Daarna kan het publiek reageren. Tenslotte trekt de debatleider samen met de aanwezige politici conclusies en vraagt hij de politici welk inzicht zij meenemen.

Zorgdebat

50PLUS-Kamerlid Léonie Sazias neemt op zaterdag 31 augustus tussen 14.15 en 15.00 uur deel aan het Grote Zorgdebat. De thema’s zijn onder meer mantelzorg, ongezond leven en marktwerking in de zorg. Ook tijdens dit debat reageren de aanwezige politici op stellingen en kan het publiek meedenken.

Jaarlijks terugkerend

Het eerste Landelijk Democratiefestival wordt georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Burgers kunnen tijdens het festival met elkaar en met politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties praten over Nederland nu en straks. Als het Festival een succes wordt, is het de bedoeling dat het jaarlijks terugkeert.

Eigen 50PLUS-stand

50PLUS draagt het Democratiefestival een warm hart toe en is, naast de deelname van de Tweede Kamerleden, met een eigen stand aanwezig in de politieke partytent Het Politieke Circus. Het evenement vindt plaats op terrein Veur Lent, Oosterhoutsedijk 57a in Nijmegen.

Het Democratiefestival is op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus toegankelijk vanaf 11.00 uur. De toegang is kosteloos, u moet echter vooraf gratis entreetickets bestellen via de website: klik hier.