Prioriteiten van de EP-fractie: Europese Conservatieven en Hervormers

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019.

De centrumrechtse fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) is de op vijf na grootste kracht in het huidige EP.

Tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar zijn meer dan tweehonderd miljoen Europeanen naar de stembus gegaan om de parlementsleden te kiezen die hen de komende vijf jaar in het Europees Parlement zullen vertegenwoordigen. Deze leden zijn op basis van hun politieke gezindheid in zeven fracties ondergebracht. Bekijk de videoreeks om meer over de prioriteiten van de fracties te weten te komen.

Access to video: Video

De conservatieve ECR-Fractie werd in 2009 opgericht. Zij heeft 62 zetels in het Europees Parlement, waarmee zij wat omvang betreft op de zesde plaats staat van de zeven fracties in de huidige zittingsperiode. De leden van de fractie komen uit 15 EU-landen.

De fractie heeft twee covoorzitters: Ryszard Legutko, een Pools lid van het Europees Parlement dat covoorzitter is sinds 2017 en in 2019 is verkozen voor een derde ambtstermijn, en de Italiaan Raffaele Fitto, die tot covoorzitter verkozen is in juni. Hij was EP-lid in 1999-2000 en is dat opnieuw sinds 2014. De fractie heeft twee vicevoorzitters.

Deze ECR-Fractie is van mening dat Europa moet evolueren naar decentralisatie en minder bureaucratie. Zij wil ook eerlijke en vrije handel bevorderen, alsmede het economisch herstel, de groei en het concurrentievermogen, en zij wil een hervorming van het migratiesysteem van de EU.

Twee van de twintig voorzitters van de parlementaire commissies zijn lid van de ECR.

Meer informatie