Manifestatie “Armoede & Nederland”, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk

Aankondiging nieuw Armoede-offensief namens Gijs van Dijk

De afgelopen twee jaren zijn de Meedenkgroep Armoede en ik door het hele land gegaan om bijeenkomsten te organiseren met het thema armoede. Zo zijn er onder andere thema’s geweest als armoede en schulden, armoede en vrouwen en armoede en wonen.

Want hoewel de economie volop draait, is de dagelijkse realiteit van een miljoen mensen dat ze de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen. Deze mensen hebben niet genoeg inkomen voor basale behoeftes als eten, kleding of de kapper, en hun kinderen kunnen niet mee op schoolreisje. Iedereen in Nederland verdient de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan. Dat gaat niet vanzelf, zelfs niet als het economisch beter gaat. Daarom komen we in actie!

Tijdens onze bijeenkomsten spraken we met wisselende tafelgasten: ervaringsdeskundigen, maatschappelijk betrokkenen en afgevaardigden van de Eerste en Tweede Kamer van de PvdA. De inzichten die dit opleverde zijn door de Meedenkgroep en mijzelf verwerkt in een Armoedeoffensief met nieuwe voorstellen om armoede in Nederland te bestrijden.

Het Armoedeoffensief wordt zaterdag 7 september gelanceerd door Eerste Kamerlid Esther-Mirjam Sent en mijzelf in Hotel Haarhuis te Arnhem. We gaan in gesprek met hoogleraar Cok Vrooman (SCP) van het over werkende armen en met Hans Spekman (Jeugdeducatiefonds) over kinderen in armoede.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in Hotel Haarhuis (Stationsplein 1, Arnhem). De deuren gaan om 13:00 uur open en de manifestatie Armoede & Nederland wordt om 13:30 uur geopend door onze partijvoorzitter, Nelleke Vedelaar. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Toegang is gratis. Meld u hier aan.

 • Naam

  Voornaam Achternaam

 • E-mailadres
 • Met hoeveel personen komt u?*
  • 1
  • 2
  • 3
 • Phone

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De positie van politiek leider is Lilianne Ploumen i.

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar negen zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...