Met het netwerk Sport en Bewegen naar het NK Skateboarden Street 2019, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 september 2019
plaats Rotterdam
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Met het netwerk Sport en Bewegen naar het NK Skateboarden Street 2019

datum: 15 september 2019 14:00

plek:

Op zondag 15 september organiseert het netwerk Sport & Bewegen in samenwerking met de Rotterdamse VVD een spetterend event rond het NK skateboarden in Rotterdam. Het event staat in het teken van Urban Sports; een verzamelnaam voor zo’n beetje alle sport en beweegactiviteiten die je, liefst ongeorganiseerd, kunt beoefenen in de openbare ruimte. Van het springen van het ene gebouw naar het andere tot het uitvoeren van trucs met de step. Urban Sports zijn booming!

Peter Blangé, voormalig topvolleyballer, per 1 september directeur van Rotterdam Topsport, technisch directeur van de Skateboard Federatie, én lid van ons netwerk is onze gastheer. Peter gaat met ons in gesprek over de steeds groter wordende betekenis van Urban Sports.

Woordvoerder Sport in de Tweede Kamer en oud topzwemmer Rudmer Heerema vertelt ons wat er vanuit Den Haag wordt gedaan aan Urban Sports.

Kersvers Eerste Kamerlid, voorzitter van de Atletiekunie, voorzitter Sportservice Nederland, voormalig wethouder (o.a. Sport) Amsterdam, én voorzitter van ons netwerk Eric van der Burg heeft het met ons over De Bewegende Stad en hoe hij Amsterdam aan het bewegen heeft gekregen.

Het exacte programma volgt snel maar hou zondag 15 september vanaf 14:00 alvast vrij in je agenda!

Je kunt je nu al aanmelden via mijnvvd.nl. Wij vragen een beperkte bijdrage van 15€.

Dat is inclusief entree, een hapje en een drankje en een leuk aandenken.

Meld je snel aan want ook hier geldt: vol = vol!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...