Gert-Jan Segers debatteert met Stefan Paas over globalisering, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 4 oktober 2019 19:00
plaats Amersfoort
locatie Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7 Toon locatie
aanwezigen G.J.M. (Gert-Jan) Segers i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Globalisering biedt kansen, maar confronteert ons ook met grote uitdagingen. Op vrijdagavond 4 oktober gaan we hierover in debat met Theoloog des Vaderlands Stefan Paas en ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers. WI-onderzoeker Lambert Pasterkamp presenteert tijdens de debatsavond zijn boek over globalisering, waarin hij zoekt naar politieke antwoorden.

In onze globaliserende wereld is steeds meer oog voor de buitenwereld. Die biedt kansen, maar kan soms ook onzeker maken: 'welke plaats is er voor mij in een steeds groter wordende wereld? Wordt onze gemeenschap nog gezien? Blijft die bestaan?' Hoe kunnen we recht doen, zonder daarbij de vrede (ook binnen de Nederlandse gemeenschap) uit het oog te verliezen? En hoe verhoudt het Nederlandse volk zich tot de buitenwereld? Wat is recht, en wat is vrede, als het gaat om thema’s als culturele identiteit, klimaatverandering, migratie, veiligheid?

Globaliseringsdebat | Vrijdagavond 4 oktober | Stefan Paas en Gert-Jan Segers |

Stadscafé De Observant, Amersfoort | 19.30 (inloop 19.00) tot 21.15 | € 5,- voor niet donateurs | Entree donateurs: gratis | meer informatie


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...