Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda) - Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda)

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35235 - Incidentele suppletoire begroting Infrastructuur en Waterstaat 2019 (Urgenda) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35235 Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda)
Document­datum 11-07-2019
Publicatie­datum 11-07-2019
Kenmerk 35235, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35235 Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda)

nr. Lijst van vragen en antwoorden

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda) (35235).

De daarop door de XXX gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Agnes Mulder

Griffier van de commissie,

Miguel Israel

Nr

Vraag

1

Kunt u aangeven welke effecten een importheffing op buitenlands afval heeft op de Nederlandse afvalverbrandingsinstallaties?

2

Kan een importheffing op buitenlands afval tot gevolg hebben dat Nederlands afval juist meer verbrand gaat worden in plaats van gerecycleerd?

3

Welke opbrengsten heeft volgens u een importheffing op buitenlands afval?

4

Kunt u de CO2-reductie van de maatregel om een importheffing op buitenlands afval in te voeren onderbouwen?

5

Kunt u aangeven wat met het buitenlands afval zou gebeuren wanneer dit niet in Nederland verwerkt zou worden?

6

Welke vormen van biobrandstof zullen waarschijnlijk worden gebruikt bij de extra inzet van biobrandstoffen? Waar komt deze biobrandstof vandaan en wat is de milieu-impact van deze biobrandstoffen?

7

Kunt toelichten welke CO2-doelstellingen worden gekoppeld aan het extra gereserveerde geld?

8

Hoeveel CO2 gaat er per maatregel gereduceerd worden?

9

Welke projecten uit het Rijksprogramma Circulaire Economie en de opgestelde transitie agenda's zullen geld ontvangen uit de extra beschikbare gemaakte gelden?

10

Kunt u nader uiteenzetten wat natuur kapitaal is in het kader van Grond- Weg- en Waterbouw?

11

Welke maatregelen gaan getroffen worden in de Grond- Weg- en Waterbouw om CO2-uitstoot te reduceren?

12

Op welke wijze wordt geborgd dat de gereserveerde financiën efficiënt worden besteed om CO2-emissies te reduceren?

13

Kunt u inzicht geven in wanneer gestart kan gaan worden met de twee campagnes voortvloeiend uit de Urgenda-middelen voor artikel 14 Wegen en Verkeersveiligheid?

14

Kunt u inzichtelijk maken wat de verwachte CO2-reductie is van de uitgaven onder artikel 14?

15

Hoe waarborgt u dat de middelen daadwerkelijk in 2019 uitgegeven zullen worden?

16

Kunt u nader uiteenzetten op welke wijze de extra gereserveerde gelden zullen bijdragen aan de gestelde CO2-reductiedoelstelling van de rechtelijke uitspraak in zaak Urgenda?

17

Wordt het extra geld voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) alleen ingezet voor bepaalde maatregelen op de milieulijst in het kader van circulaire economie?

18

Voor welke maatregelen op de mia vamil milieulijst, in relatie tot circulaire economie, wordt het extra geld gereserveerd?

Totaallijst feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2019 (Incidentele suppletoire begroting inzake Urgenda) (35235) 3/3


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.