Nota van wijziging - Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de implementatie van richtlijn 2014/45/EU alsmede ter invoering van een registratie- en kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en aanhangwagens die uitsluitend bestemd zijn om daardoor te worden voortbewogen en het niet meer toelaten tot het verkeer van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid

Deze nota van wijziging is onder nr. 7 toegevoegd aan wetsvoorstel 35188 - APK-, registratie- en kentekenplicht voor onder meer landbouw- en bosbouwtrekkers en verbod van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de implementatie van richtlijn 2014/45/EU alsmede ter invoering van een registratie- en kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en aanhangwagens die uitsluitend bestemd zijn om daardoor te worden voortbewogen en het niet meer toelaten tot het verkeer van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid; Nota van wijziging; Nota van wijziging
Document­datum 10-07-2019
Publicatie­datum 10-07-2019
Nummer KST351887
Kenmerk 35188, nr. 7
Commissie(s) Infrastructuur en Waterstaat (IW)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2018-2019

 

35 188

Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de implementatie van richtlijn 2014/45/EU alsmede ter invoering van een registratie- en kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en aanhangwagens die uitsluitend bestemd zijn om daardoor te worden voortbewogen en het niet meer toelaten tot het verkeer van nieuwe motorrijtuigen met beperkte snelheid

Nr. 7

NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 15 juli 2019

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In onderdeel A, onder 2, wordt in het nieuwe tweede lid, onderdeel b, in onderdeel 1° de komma vervangen door een puntkomma en wordt aan het slot van onderdeel 2° «, en» vervangen door «; en».
  • 2. 
    In onderdeel B, onder 2, wordt «door: , motorrijtuigen met beperkte snelheid of mobiele machines» vervangen door «door «, motorrijtuigen met beperkte snelheid of mobiele machines»».

B

In artikel II, eerste lid, onderdeel b, tweede lid, onderdeel b, en derde lid, onderdeel b, en in artikel II, eerste lid, onderdeel b, wordt «, en» vervangen door «; en».

C

In artikel VIII wordt «door: , motorrijtuigen met beperkte snelheid en mobiele machines» vervangen door «door «, motorrijtuigen met beperkte snelheid en mobiele machines»».

D

Artikel IX wordt als volgt gewijzigd:

kst-35188-7

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Tweede Kamer, vergaderjaar 2018-2019, 35 188, nr. 7    1

  • 1. 
    In het tweede lid wordt «20 mei 2020» vervangen door «een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip».
  • 2. 
    In het derde lid wordt «Artikelen» vervangen door «Artikel».

Toelichting

In deze nota van wijziging wordt een wijziging aangebracht ten aanzien van de in het wetsvoorstel genoemde einddatum van de conversiepe-riode. Gezien de tijd die nog rest tot 20 mei 2020 en het belang dat wordt gehecht aan voldoende voorbereidings- en uitvoeringstijd voor de partijen waarvoor dit wetsvoorstel gevolgen heeft, wordt het niet wenselijk geacht vast te houden aan die datum als einde van de conversieperiode. In plaats daarvan zal, na bekrachtiging van het onderhavige wetsvoorstel, worden bezien tot welke datum de conversieperiode zal lopen. Bij de vaststelling van die datum zal rekening worden gehouden met de wensen van de branche en zal worden gewaarborgd dat de lengte van die periode voldoende is voor de uitvoeringspraktijk. Ook zal rekening worden gehouden met het gegeven dat Nederland reeds door de Europese Commissie in gebreke is gesteld vanwege het niet tijdig implementeren van richtlijn 2014/45 i/EU. De nieuwe datums voor de inwerkingtreding van het wetsvoorstel en voor het einde van de conversieperiode zullen tijdig worden bekendgemaakt.

Naast deze wijziging zijn enige redactionele verbeteringen aangebracht in het wetsvoorstel. Deze behoeven geen nadere toelichting.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

  • C. 
    van Nieuwenhuizen Wijbenga

Tweede Kamer, vergaderjaar 2018-2019, 35 188, nr. 7


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.