Bijeenkomst Digitale Identiteit, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 september 2019
plaats Den Haag
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bijeenkomst Digitale Identiteit

datum: 9 september 2019 18:30

plek:

Baas over je persoonlijke gegevens

We zijn opgegroeid in een wereld waarin we enkel een fysieke identiteit hebben. Met de komst van het internet heeft iedereen een digitale identiteit erbij gekregen. In de fysieke wereld is het makkelijker om regie te houden op onze identiteit en bij een overheidsloket aan te tonen wie we werkelijk zijn. In de digitale wereld is het makkelijker voor mensen om zich voor te doen als iemand anders. Dit maakt het voor de overheid, bedrijven en ook mensen zelf complexer om digitaal de identiteit van iemand vast te stellen. Als dit goed gedaan wordt, kan het veel voordelen bieden voor burgers en de overheid. Dit is een van aanleidingen geweest voor ons Tweede Kamerlid Jan Middendorp om een initiatiefnota in te dienen over een online identiteit en regie op persoonsgegevens.

Het Thematisch Netwerk BZK van de VVD nodigt u uit om samen te verkennen welke mogelijkheden er zijn om regie en grip te houden op onze digitale identiteit, welke kansen dit biedt voor de overheid en welke risico’s en zekerheden dit geeft voor onze inwoners en bedrijven. Tijdens deze avond kijken we met gastexperts naar wat een digitale identiteit eigenlijk is en hoe we dit kunnen beheersen. Kamerlid Jan Middendorp neemt ons mee in de voordelen en kansen van een digitale kluis.

Programma:

  • Opening & welkom door Ina Adema (voorzitter Thematisch Netwerk BZK)
  • Inleiding: Wat is een digitale identiteit, door Bart de Jong (Security Consulting Manager bij Accenture)
  • Sociale identiteit, door gastspreker
  • De digitale kluis, door Jan Middendorp (VVD Tweede Kamerlid)
  • Groepsdiscussie onder leiding van Ina Adema
  • Wrap-up door Ina Adema en Jan Middendorp
  • Afsluiting
  • Netwerkborrel

Datum: 9 september 2019

Tijd: 18:30 uur - 19:00 uur, aanmelding - inloop en koffie

19:00 uur - 20:45 uur, programma

20:45 uur - 22:30 uur, borrel

Locatie: Tweede Kamer der Staten Generaal, Lange Poten 4, 2511 CL Den Haag

Aanmelden: Via https://mijnvvd.nl bij vragen/problemen: strategie@vvd.nl


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...