Stemmingen Verbod op kolen bij elektriciteitsproductie

1.

Kerngegevens

Officiële titel Stemmingen Verbod op kolen bij elektriciteitsproductie
Document­datum 04-07-2019
Publicatie­datum 05-07-2019
Nummer HTK20182019-102-74
Kenmerk 35167; 35167;8; 35167;18; 35167;22
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels voor het produceren van elektriciteit met behulp van kolen (Wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie) (35167).

(Zie vergadering van heden.)

De heer Van Weyenberg (D66):

Dank u wel, voorzitter. Bij de stemmingen onder punt 16 van de stemmingslijst, de stemmingen over moties ingediend bij het VAO Mijnbouw/Groningen, wensen wij geacht te worden voor de motie op stuk nr. 673 (33529) te hebben gestemd.

De voorzitter:

Dan komt deze opmerking in de Handelingen.

In stemming komt het amendement-Wassenberg (stuk nr.

8, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP,

GroenLinks en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 8 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Lee (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks en de PvdD voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 18 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Van der Lee (stuk nr. 22, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD en 50PLUS voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 22 voorkomende nader gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, DENK, 50PLUS, D66, de VVD, het CDA en de ChristenUnie voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Tweede Kamer

Stemmingen Verbod op kolen bij elektriciteitsproductie

4 juli 2019 TK 102

102-74-1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.