Mars voor de sluiting van de slachthuizen

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op zondag 30 juni 2019.

Door: Ilja van Voorst

De mars voor de sluiting van de slachthuizen zou beginnen om 13:00. Nou ja. Dat dachten we. Het verzamelen begon al vanaf 13:00, maar de speeches begonnen pas om 14:00 en een half uur later begonnen we met lopen. In de hitte van de dag was anderhalf uur wachten best lang, maar de vegan taartjes die gekocht konden worden, maakten draaglijk.

Toen gingen we uiteindelijk lopen en wat een energie! Het was dan wel warm, maar dat hield niemand tegen om leus na leus te blijven roepen. De PINK! vlag werd natuurlijk ook gedragen, want het moge duidelijk zijn: ook PINK! wil de slachthuizen sluiten.

Aangekomen op het Museumplein vond de eerste die-in plaats. Met de zon fel op onze gezichten was dat erg warm (ik kreeg nog meer medelijden met de dieren die in de zon op de transportwagens moeten wachten!). Maar het belangrijkste is dat dit geluid plus de folders en een korte gesprekken hopelijk wat mensen van het publiek aan het denken heeft gezet. Hierna gingen we weer terug, om op de Dam te eindigen met de tweede die-in.

Uiteindelijk sloten we de dag af door samen lekker uit eten te gaan. We hebben falafal gegeten bij CuisineClandestine10. Deze organisatie zet zich in voor ongedocumenteerde vluchtelingen. Het geld dat daar wordt opgehaald gaat volledig naar hulp voor deze vluchtelingen. Mooi dat we na onze tocht voor dierenrechten ook een kleine bijdrage konden leveren aan een strijd voor mensenrechten.