Verzoek van het lid Kuiken (PvdA) mede namens de leden Tielen (VVD), Peters (CDA), Westerveld (GL), Raemakers (D66) en Hijink (SP) aan minister De Jonge van VWS en aan minister Dekker van J&V om het secretariaat en het meldpunt van de commissie de Winter in stand te houden, in ieder geval tot na de plenaire behandeling hun rapport. Alsmede verzoek hieraan voorafgaand een gesprek met slachtoffers

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek van het lid Kuiken (PvdA) mede namens de leden Tielen (VVD), Peters (CDA), Westerveld (GL), Raemakers (D66) en Hijink (SP) aan minister De Jonge van VWS en aan minister Dekker van J&V om het secretariaat en het meldpunt van de commissie de Winter in stand te houden, in ieder geval tot na de plenaire behandeling hun rapport. Alsmede verzoek hieraan voorafgaand een gesprek met slachtoffers
Document­datum 27-06-2019
Publicatie­datum 27-06-2019
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2017Z13610

Ron d vraag p u nt lid Kuiken (Pvd A)

Van! K uiken A.H.

Ver zonden, donderdag 2 7 J u n i 2019 13.37 Aan! C o m m i ss i e VWS

Onderwerp. Verzoek Rondvraag PV VWS

Rondvraagpunt voor de PV VWS

Geachte leden donderdagochtend 27juni 2019 vond een gesprek plaats metvvom missie de W inter nav het rapport geweld in dejeugdzorg. Uit dit gesprek bleek dat het secretariaat van deze commissie op zeer kortetermijn stoptals ook het meldpunt waar slachtoffers zich konden melden. Juist door het verschijnen van het rapport komen er weer honderden meldingen van slachtoffers binnen die hun verhaal kwijt moeten. Daarom ook het verzoek aan de leden van de commissie om minister dejonge van VWS en minister LJekker van J&V een brief te sturen met het verzoek om hetsecretariaaten het meldpunt van de commissie de W inter in ieder geval tot na de plenaire behandeling van ditrapport in stand te houden.

Tevens wil ik het verzoek doen aan de commissie, om nog voor de plenaire behandeling, met slachtoffers van geweld in dejeugdzorg in commissie verband te spreken.

Dit verzoek doe ik mede namens mw Tielen, dhr Peters, mw Westerveld, dhr Raemakers en dhr H ij i n k .

M v g AttJ e Kuiken


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.