35137, nr. 13 - Amendement Geleijnse/Ploumen over het opnemen van een evaluatiebepaling - Wijziging van de Wet geneesmiddelenprijzen in verband met een aanpassing van de referentielanden

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de Wet geneesmiddelenprijzen in verband met een aanpassing van de referentielanden werd op 26 juni 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Simon Geleijnse (50PLUS) i en Lilianne Ploumen (PvdA) i. De tekst werd op 26 juni 2019 gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Dit amendement regelt dat een evaluatiebepaling in het wetsvoorstel wordt opgenomen. De Minister zendt binnen drie jaar na inwerkingtreding van de wet een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk, en in het bijzonder ten aanzien van de effecten op de prijzen en beschikbaarheid van geneesmiddelen in Nederland. Gelet op de beperkte aanpassing in referentielanden die met dit wetsvoorstel wordt voorgesteld, zijn indieners van oordeel dat binnen een termijn van drie jaar redelijkerwijs verslag uitgebracht kan worden over de doeltreffendheid en de effecten van dit wetsvoorstel in de praktijk.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 26 juni 2019, gewijzigd amendement, nr. 13     KST3513713
Gewijzigd amendement Geleijnse/Ploumen ter vervanging van nr. 12 over het opnemen van een evaluatiebepaling
 

2.

Dossier