[E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Anne Mulder (VVD) om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 13 juni 2019 18:30
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
zaal locatie onbekend
toegankelijkheid openbare vergadering
organisatie Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken (EU) i

Van: Commissie EU

Verzonden: donderdag 13 juni 2019 14:21

Aan: GC-Commissie-EU

Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Anne Mulder (VVD) om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken

Geachte leden,

Van het lid Anne Mulder (VVD) is het onderstaande voorstel ontvangen om het algemeen overleg Cohesieraad d.d. 25 juni 2019, gepland op woensdag 19 juni, om te zetten in een schriftelijk overleg.

Ambtshalve wordt in overweging gegeven om in geval van een schriftelijk overleg de inbrengtermijn op dinsdag 18 juni te 14.00 uur vast te stellen, zodat de Kamer tijdig de beantwoording van de staatssecretaris van EZK kan ontvangen en de mogelijkheid behoudt om desgewenst een VSO in te plannen.

Ik verzoek u om via de knop ‘allen beantwoorden’ uiterlijk vandaag 18.30 uur kenbaar te maken of u kunt instemmen met het voorstel om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO.

Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst. (*)

Met hartelijke groeten,

Griffier vaste commissie voor Europese Zaken

Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

(*) Toelichting

De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

  • 4. 
    Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Mulder, Anne

Verzonden: donderdag 13 juni 2019 13:51

Onderwerp: AO Cohesieraad omzetten in SO

Heren, graag zou ik willen voorstellen het AO Cohesiebeleid om te zetten in een SO. Groeten, Anne

Verstuurd vanaf mijn iPhone

  • [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Anne Mulder (VVD) om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

    Te behandelen:

    2019Z12092 Brief van lid/fractie/commissie d.d. 13 juni 2019 - A. (Anne) Mulder, Tweede Kamerlid [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Anne Mulder (VVD) om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

    Besluit: Het voorstel van het lid Mulder (VVD) is aangenomen. Het AO Cohesiebeleid dd 25 juni 2019 op 19 juni wordt omgezet in een schriftelijk overleg.

    De volgende partijen hebben ingestemd met het verzoek: PVV, CDA, GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie.

    2019D24928 [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Anne Mulder (VVD) om het AO Cohesieraad om te zetten in een SO (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

Bijlagen


1.

Commissievergaderingen Tweede Kamer

2.

Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken (EU)

Deze vaste Tweede Kamercommissie i overlegt met de minister van Buitenlandse Zaken en met de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken i over het beleid inzake de Europese samenwerking.

3.

Meer over...