Minister beschermt niet de bijen, maar de giflobby

Met dank overgenomen van Partij voor de Dieren (PvdD) i, gepubliceerd op woensdag 12 juni 2019, 7:12.

De Partij voor de Dieren heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen landbouwminister Carola Schouten. De minister en haar voorgangers hebben zich in Europese achterkamers jarenlang actief ingezet voor aanzienlijke afzwakking van een nieuw toetsingsmodel van landbouwgif, het zogenaamde bijenrichtsnoer, dat de risico’s van bestrijdingsmiddelen voor bijen en hommels veel beter in kaart brengt.

De minister en haar voorgangers handelden daarmee volledig in strijd met aangenomen moties van de Tweede Kamer. Sinds begin 2013 vraagt de meerderheid van de Tweede Kamer, via aangenomen moties van de Partij voor de Dieren, het kabinet om schadelijke pesticiden voor bijen van de markt te halen en zich in Brussel hard te maken voor een verbod op deze middelen. De regering beloofde zich daarvoor in te zetten, maar deed achter de schermen het tegenovergestelde.

“De Kamer werd met Ruttiaanse termen in de waan gelaten dat het kabinet zich inzette voor een goede bescherming van bijen en hommels, terwijl nu blijkt dat Nederlandse landbouwministers niet de bijen, maar de chemische industrie heeft gesteund , stelt PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand.

Meer weten? Check onze website!

☞ http://partijvoordedieren.nl/

Volg ons op social media:

☞ Facebook: https://www.facebook.com/PartijvoordeDieren

☞ Twitter: https://twitter.com/partijvddieren

☞ Instagram: https://www.instagram.com/partijvddieren/

☞ Abonneer: https://bit.ly/PvdD-TY

🌱 Hou vast aan je idealen! Word lid voor maar 20€ per jaar.

https://www.partijvoordedieren.nl/extra/wordlid/