Beëdiging nieuwe Kamerleden

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2019.

De Tweede Kamer krijgt er op 11 juni 2019 twee leden bij. De Voorzitter beëdigt vanaf 15 uur Mark Harbers i en Gerrit-Jan van Otterloo i, zij worden lid van respectievelijk de VVD i- en de 50PLUS i-fractie.

Mark Harbers i

Het nieuwe Kamerlid voor de VVD was staatssecretaris van Justitie i en Veiligheid totdat hij onlangs aftrad naar aanleiding van cijfers die het ministerie had gepubliceerd over incidenten met asielzoekers. Harbers (1969) was van 2009 tot 2017 al Kamerlid, hij was financieel specialist in zijn fractie. Daarvoor was hij onder andere wethouder in Rotterdam. Omdat VVD-Kamerlid Malik Azmani i naar het Europees Parlement i gaat, is er een zetel vrijgekomen in de fractie.

Gerrit Jan van Otterloo i

Ook Gerrit Jan van Otterloo (1949) was eerder Kamerlid. Tussen 1986 en 1994 had hij de portefeuille volksgezondheid in de PvdA-fractie. Hij is verder bestuurder geweest bij een zorginstelling en in de jaren zeventig was hij onder andere leraar en uitgever. In de 50PLUS-fractie is een zetel vrijgekomen door het vertrek van Martin van Rooijen i naar de Eerste Kamer.