Wat wil de rechts-nationalistische kiezer?, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 8 augustus 2020
kalender

Wat wil de rechts-nationalistische kiezer?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 juni 2019 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen P.J.G. (Paul) Tang i, R.M. (Renske) Leijten i, M. (Meindert) Fennema, S.L. (Sarah) de Lange i, (Gerolf) Annemans i e.a.
organisatie De Balie i

Zou de rechts-nationalistische kiezer zich even goed vertegenwoordigd kunnen voelen bij een stevig progressief alternatief? Wat wil de rechts-nationalistische kiezer eigenlijk? Rechts-nationalistische, eurosceptische partijen lijken te groeien in de EU. Hun gedeelde agendapunten zijn: meer nationale soevereiniteit voor EU-lidstaten en minder immigratie. Welke zorgen van de stemmers liggen daar onder? Kunnen linkse partijen daar ook een antwoord op geven?

Politicoloog en auteur van Eigen volk (2019) Kemal Rijken zet politieke successen en tegenslagen van de afgelopen veertig jaar van rechts-nationalistische partijen in Europa uiteen. Samen met politici Renske Leijten, Gerolf Annemans, Paul Tang en wetenschappers Sarah de Lange en Meindert Fennema gaan we op zoek naar wat de rechts-nationalistische kiezer wil en een antwoord op het rechts-nationalisme in Europa.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere updates!


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...