Amsterdam Pride 2019

Amsterdam
© PDC
datum 3 augustus 2019
plaats Amsterdam
locatie Amsterdam Pride Canal Parade Toon locatie
aanwezigen V.A. (Vera) Bergkamp i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

De deelnemers aan de botenparade van de pride 2019 zijn bekend! De gecombineerde politieke boot is verkozen als een van de 80 mooiste, beste en meeste aansprekende concepten binnen het thema: Thema: Remember the past, create the future.

Unsplash

Remember the past, create the future

Daarom varen wij op zaterdag 3 augustus voor het eerst als een gecombineerde politieke boot samen met VVD, CDA, SP en PvdA mee tijdens de jaarlijkse Botenparade van de Pride. Het thema dit jaar is ‘Remember the past, create the future’ waarmee we de Stonewall-rellen herdenken die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

We slaan de handen ineen

50 jaar sinds Stonewall leert ons dat wanneer mensen de handen inéén slaan, verandering op gang komt. We kunnen het niet alleen. Niet als politieke partij alleen, maar ook niet met alleen de politiek. Dit moeten we samendoen, zodat we samen vooruit kunnen kijken en werken aan een nóg mooiere toekomst. Op 3 augustus staan wij daarom samen met VVD, CDA, SP en PvdA en de vijf Regenboogafdelingen van deze partijen op 1 boot en slaan we de handen inéén, want we vinden allemaal dat iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn en van iedereen moet kunnen houden. Daarom varen we tijdens Pride Amsterdam samen op één boot, waarbij we terug- én vooruitkijken. Wat hebben we bereikt en wat moet er nog gebeuren, zodat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.

20 vrije plekken op de boot

D66 zet zich in voor LHBTI-rechten. Niet alleen in het verleden of in het nu, maar dit zullen wij ook in de toekomst altijd blijven doen. Gezien wij dit jaar de boot met 4 andere partijen delen zijn er minder plekken vrij op de boot. De 20 vrije plekken worden door de pride-commissie toegewezen. Om een plekje op de boot te bemachtigen zijn wij benieuwd hoe jij je steentje bijdraagt aan de LHBTI-gemeenschap.

De vraag: Wat heb je betekend voor de LHBTI-gemeenschap en hoe ga jij je hiervoor inzetten in het nu en in de toekomst?

De vraag mag beantwoord worden op alle mogelijke manieren. Door een video te maken, een brief te sturen of een lied te schrijven. Alles mag! De 20 beste inzendingen worden door de pride-commissie uitgenodigd om mee te varen tijdens de Botenparade. Voor het meevaren vraagt D66 een (Vrijwillige) bijdrage van 66,- Euro.

Stuur je inzending op voor 1 juli naar events@d66.nl.

De deadline voor het aanmelden is helaas verstreken.

De winnaars worden bekend gemaakt op 3 juli 2019.

Wij kijken uit naar je inzending.

Succes!

Met Regenbooggroet,

D66 Prideboot-commissie

Vera Bergkamp, Sander Bus, Eric Klaver, Thomas Hermans

Jeroen Mooijman

3 augustus

Hele dag

Amsterdam Pride

Canal Parade


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...