WGK009361NL - wetsvoorstel
Wet verbetering positie werknemer bij een overgang van onderneming in faillissement
Pre-dossier

 

Om de hierboven in het opschrift bedoelde doelstelling te kunnen bereiken wordt een wijziging van de Faillissementswet en het Burgerlijk Wetboek overwogen, waarbij de arbeidsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke positie van werknemers wordt aangepast. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de lidstaatoptie in art. 5, tweede lid, van de richtlijn overgang van onderneming (2001/23/EG).

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van de Faillissementswet en het Burgerlijk Wetboek in verband met de verbetering van de positie van de werknemer bij een overgang van onderneming in faillissement op grond van de richtlijn betreffende het behoud van de rechten van werknemers bij overgang van ondernemingen, vestigingen of onderdelen van ondernemingen of vestigingen (2001/23/EG) (Wet verbetering positie werknemer bij een overgang van onderneming in faillissement)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.