Van wantrouwen naar vertrouwen. Uit de armoede, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk
datum 15 juni 2019 13:00 - 15:30
plaats Arnhem
locatie Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147 Toon locatie
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman i, L.F. (Lodewijk) Asscher i, G.J. (Gijs) van Dijk i, N. (Nelleke) Vedelaar e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De economie draait volop, maar de dagelijkse realiteit van meer dan een miljoen mensen is dat ze nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Keihard werken, maar toch in armoede moeten leven. Leven met de onzekerheid of je wel kunt werken deze week en hoeveel geld er nog overblijft om eten te kopen voor jezelf en je gezin.

Dat moet anders! Iedereen moet zeker kunnen zijn van voldoende werkuren en een fatsoenlijk inkomen waarvan je kunt rondkomen. Dit gaat niet vanzelf, zelfs niet als het economisch beter gaat. Daarom ondernemen we actie.

Rondreis door het land met de Meedenkgroep

Het afgelopen jaar is Gijs van Dijk, samen met de Meedenkgroep, door het land gereisd om te zien wat armoede met mensen doet. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, gezinnen die schulden met andere schulden opvullen en die niet vooruit durven kijken. Maar deze reis heeft mij ook laten zien hoeveel mooie projecten en initiatieven er door het hele land zijn. Veelal door vrijwilligers die hun buren, familie of buurtgenoten ondersteunen en proberen een toekomst te geven.

Slotbijeenkomst

Maar ook de overheid moet aan de slag. Ik wil een actieve overheid die mensen gaat helpen. Een overheid die uitgaat van vertrouwen in mensen en die je ondersteunt om uit de armoede te komen. Daarom organiseer ik de slotbijeenkomst “Van wantrouwen naar vertrouwen. Uit de armoede”. Tijdens deze bijeenkomst spreken we met experts over werkende armen en Hans Spekman (Jeugdeducatiefonds) over hoe we kinderen kunnen helpen die in armoede opgroeien. Lodewijk Asscher, Nelleke Vedelaar en Gijs van Dijk komen met voorstellen waarbij we mensen weer perspectief kunnen bieden.

Van wantrouwen naar vertrouwen. Uit de armoede

  • Naam

    Voornaam Achternaam

  • E-mailadres
  • Mogen we je op de hoogte houden over dit onderwerp?
    • Ja
    • Nee
  • Phone

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...