Urk Manifest Visserij in Europa

De kade in Urk
datum 11 mei 2019 11:00 - 11:55
plaats Urk
locatie Visafslag Urk, Westwal 2 Toon locatie
aanwezigen B. (Bas) Belder i, P. (Peter) van Dalen i, H.J.A. (Bert-Jan) Ruissen i e.a.
organisatie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) i

Zaterdag 11 mei 2019 DV zullen europarlementarier Peter van Dalen en kandidaat-europarlementariër Bert-Jan Ruissen het Urker Manifest 'Visserij in Europa' van Gemeente Urk ondertekenen. Dit als opmaat naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op DV donderdag 23 mei 2019.

Pulsverbod

Helaas heeft de inzet van onze parlementariers in de periode 2015 - 2019 niet kunnen verhoeden dat het pulsverbod in het parlement is aangenomen. Hoewel hun inspanningen vruchten afwierpen in de EU Visserijcommissie is het niet gelukt om de Franse 'fake news campagnes' in het parlement te neutraliseren. Aan de niet aflatende bemoeienis van SGP en ChristenUnie vertegenwoordigers in Europa op dit dossier heeft het niet gelegen.

Andere dossiers

Er spelen echter nog veel meer zaken in Europa. We refereren in dit kader slechts aan de aanlandplicht en de Brexit perikelen. In het manifest worden onze parlementariers opgeroepen en verklaren zij, zich in de nieuwe periode opnieuw in te zullen zetten voor het belang van de Urker gemeenschap op het gebied van visserij en vishandel.

Onze mensen

Peter van Dalen is al jaren lid van het Europees Parlement voor de CU-SGP fractie. Bert-Jan Ruissen hoopt bij de verkiezingen van donderdag 23 mei DV gekozen te worden als de opvolger van Bas Belder in het EU Parlement. Beide heren zijn deze dag te gast op Urk. In vlammende speeches zullen zij duidelijk maken dat CU-SGP ook in de komende periode weer voor 100% gemotiveerd is om zich ten beste in te zetten.

Maak kennis met onze EU Parlementariers

Steeek ze een hart onder de riem

Voorzie hen ook van uw inzichten en informatie

Komt allen!

Sprekers

Loco-burgemeester Freek Brouwer

Wethouder Geert Post

Europarlementariers Peter van Dalen, Bert-Jan Ruissen en College van B&W Gemeente Urk


1.

Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De SGP is een behoudende christelijke (reformatorische) partij aan de rechterkant van het politieke spectrum, die strikt volgens Bijbelse normen politiek wil bedrijven. Politiek leider van de SGP is Chris Stoffer i. De partij werd opgericht op 24 april 1918 en is daarmee de oudste nog bestaande partij van Nederland.

2.

Meer over...