Verzoek van het lid Agnes Mulder om het algemeen overleg Mijnbouw/Groningen d.d. 22 mei 2019 te verlengen, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 25 april 2019 10:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
zaal locatie onbekend
toegankelijkheid openbare vergadering
organisatie Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) i

Leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,

Hierbij treft u aan het verzoek van het lid Agnes Mulder om het algemeen overleg Mijnbouw/Groningen op 22 mei 2019 met twee uur te verlengen. Inmiddels is gebleken het algemeen overleg met 1.5 uur verlengd zal kunnen worden, dit vanwege de agenda van de minister en de commissie. Indien de commissie met dit verzoek instemt, zal het algemeen overleg om 12.30 uur aanvangen (direct aansluitend aan de technische briefing door de Algemene Rekenkamer over het Jaarverslag 2018) en tot 17.00 uur duren.

Graag verneem ik uiterlijk donderdag 25 april 2019 om 10 uur of u hiermee kunt instemmen.

Dennis Nava

*Toelichting

De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

  • 4. 
    Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Van: Mulder, Agnes

Verzonden: woensdag 24 april 2019 14:12

Aan: Commissie EZK; Nava D.

CC: Nijboer, H.; Sienot, M.; Dik-Faber, C.; Yesilgöz, D.; Sonneveld, R.; Wonderen van B.

Onderwerp: uitbreiding AO Mijnbouw/Groningen

Beste Dennis,

Zojuist hadden we de RvW.

De Tweede Kamer voorzitter wees ons er op (al in de media vandaag ook) dat we het aantal plenaire debatten wat zouden moeten temperen.

Dat kan alleen als we dan vervolgens voldoende spreektijd hebben over belangrijke onderwerpen in commissieverband. Collega Nijboer wil terecht spreken over het advies inzake de waardedaling van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. Eerder deze week hebben we de minister nog een brief gevraagd over de Monitoruitzending op paaszondag. Ook dat punt willen we graag op 22 mei bespreken.

Als ik nu kijk naar de agenda en de tijd die we voor het debat hebben pleit ik ervoor om 6-7 minuten spreektijd te krijgen. Ik vraag dus om een verlenging van het debat en hoop dat we op die dag tot 19 uur door kunnen gaan. Hoor graag.

Agnes Mulder


1.

Algemeen overleg (AO)

2.

Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK)

Deze Tweede Kamercommissie i voert overleg met de bewindspersonen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat i.

Meer in het bijzonder gaat het daarbij om

3.

Meer over...