Nieuwe voorzitter en bestuursleden gekozen tijdens voorjaarscongres

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op donderdag 18 april 2019.

Op zaterdag 13 april was het voorjaarscongres van PINK! in 2019. Op dit congres werd Benjamin van Sterkenburg (tweede van links op de foto) als nieuwe voorzitter gekozen. Daarnaast werd Sebastiaan Spierings (tweede van rechts) verkozen als bestuurslid politiek en Ilja van Voorst (links) als bestuurslid communicatie.

Na de verkiezingsuitslag bij het voorjaarscongres van PvdD, waarbij Sebastiaan Wolswinkel (tweede van links hieronder) werd gekozen door het congres als nieuwe voorzitter voor PvdD, moest Sebastiaan zijn voorzitterschap bij PINK! vroegtijdig beëndigen. Het bestuur schoof Benjamin van Sterkenburg (derde van links) naar voren als hun keuze. Daanaast waren er nog twee tegenkandidaten, namelijk Angelo Delsen (links) en Falco van Hassel (rechts). Na vele vragen van het congres en hun mede-kandidaten was het Benjamin die zege vierde. Benjamin vertelt dat hij er vooral heel veel zin in heeft: “Zo overweldigd en sprakeloos ik afgelopen congres was over de verkiezingsuitslag, zoveel zin heb ik erin om de komende twee jaar met dit bestuur PINK! verder te brengen. Ik wil iedereen bedanken voor hun bijdrage, tijdens het congres of ergens anders, en hoop jullie allemaal snel te zien.”

Ilja van Voorst en Sebastiaan Spierings hadden geen tegenkandidaten. Na een voorstelronde werden ze met een grote meerderheid verkozen.