Lezing Gert-Jan Segers Titus Brandsma Lezing 2019, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 24 mei 2019 20:01
plaats Nijmegen
aanwezigen G.J.M. (Gert-Jan) Segers i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

De 26e Titus Brandsma Lezing wordt gehouden op vrijdag 24 mei 2019 van 15.00-1600 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers is de keynote speaker. Meldt u zich meteen aan.

Over sámenleven

‘In en door en met God ziet de mens zich verenigd en in relatie tot alle andere mensen’, sprak Titus Brandsma in 1932. Door zijn sociale bewogenheid, zijn gedrevenheid om recht te doen en zich uit te spreken toen hem dat persoonlijk gevaar opleverde, gaf hij als gelovige betekenis aan sámenleven. Die roeping geldt ook vandaag in een tijd van verdeeldheid en polarisatie.

Hoe kunnen we blijven thuiskomen met elkaar in een land waarin de kloven tussen mensen soms onoverbrugbaar lijken? Wat vraagt dat van politiek en samenleving? En welke rol kunnen, mogen en moeten christenen hierbij spelen? Over deze vragen spreekt Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie op 24 mei in de Stevenskerk.

Na zijn lezing zal Rik Torfs, Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven en kerkjurist, die zelf de Titus Brandsma Lezing in 2016 gegeven heeft, kort met hem in gesprek gaan.

Meer informatie & aanmelden


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...