DWARS gaat verder onder naam ‘SAMEN’

Met dank overgenomen van DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS) i, gepubliceerd op maandag 1 april 2019.

Het nieuwe logo van SAMEN, GroenLinkse Jongeren.

Met de recente politieke verschuivingen, ziet DWARS, GroenLinkse Jongeren, zich genoodzaakt om haar naam te veranderen. GroenLinks zal hoogstwaarschijnlijk de komende tijd op verschillende terreinen gaan samenwerken met de coalitie, omdat die haar meerderheid is verloren in de Eerste Kamer. De naam DWARS vindt het bestuur niet langer passen bij de houding van haar moederpartij. Daarom heeft de jongerenpartij besloten per direct verder te gaan als “SAMEN”.

De huidige naam van de jongerenorganisatie laat volgens de voorzitter, Julia Matser, te weinig zien dat DWARS ook zelf is bereid tot samenwerking met andere politieke jongeren organisaties. “DWARS voor samenwerking klinkt als een tegenstelling. Terwijl DWARS juist inziet dat we samen meer kunnen bereiken, we kunnen gezamenlijk bijvoorbeeld jongeren aanmoedigen om te stemmen.”

De jongeren laten weten dat ze na het afgelopen congres van GroenLinks zich niet langer genoodzaakt voelen om hun DWARSe houding naar GroenLinks in stand te houden. “De motie om partijbreed de discussie te starten over het leenstelsel is aangenomen en daarmee is het doel om te fungeren als luis in de pels niet langer van belang,” zo licht Matser toe.

De keuze werd gesterkt door oplopende verwarring over de identiteit van DWARS. Steeds vaker werd de politieke partij in verband gebracht met de gelijknamige hotdogbar in Tilburg. De jongerenorganisatie werd regelmatig gebeld met vragen over bezorgtijd en veganistische opties. Met de nieuwe naam hoopt de organisatie deze verwarring in de toekomst te voorkomen.

Woensdag zal de website in nieuwe stijl te bewonderen zijn.