Stemming motie Verzamelwet Brexit

1.

Kerngegevens

Officiële titel Stemming motie Verzamelwet Brexit
Document­datum 26-03-2019
Publicatie­datum 26-03-2019
Nummer HEK20182019-23-4
Kenmerk 35084;H
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van enige wetten en het treffen van voorzieningen in verband met de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Verzamelwet Brexit),

te weten:

  • de motie-Van Apeldoorn c.s. over het vooralsnog niet in werking laten treden van artikel X van het wetsvoorstel Verzamelwet Brexit (35084, letter H).

(Zie vergadering van 19 maart 2019.)

De voorzitter:

Ik heet de minister van Defensie, die namens de regering aanwezig is bij de stemmingen, van harte welkom in de Eerste Kamer.

Zojuist heeft mij het verzoek bereikt van de fractievoorzitter van de SP om eerst over de motie-Van Apeldoorn (35084, letter H) te stemmen en dan over het wetsvoorstel. Kan de Kamer zich daarmee verenigen? Dus eerst de motie en dan het wetsvoorstel. Ik zie geen bezwaren; dus wij gaan als volgt te werk.

Eerst de motie-van Apeldoorn c.s. over het vooralsnog niet in werking laten treden van artikel X van het wetsvoorstel Verzamelwet Brexit (35084, letter H). Wenst een van de leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval. We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Apeldoorn c.s. (35084, letter H).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, 50PLUS, de OSF, D66 en de PVV ertegen, zodat zij is verworpen.

Eerste Kamer

Stemming motie Verzamelwet Brexit

26 maart 2019 EK 23

23-4-1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.