Klimaatevent met Minister Eric Wiebes, Jan Huitema en Dilan Yeşilgöz, Wageningen

Kerk in Wageningen
datum 13 april 2019
plaats Wageningen
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Klimaatevent met Minister Eric Wiebes, Jan Huitema en Dilan Yeşilgöz

datum: 13 april 2019 09:30

plek:

Locatie: Wageningen Universiteitscampus: Speakers Corner, gebouw 115, Stippeneng 2, Wageningen

Programma:

9:30u inloop, ontvangst met koffie/ thee

10:00u start programma

Minister Eric Wiebes over Klimaat: stand van zaken n.a.v. de klimaattafels, VVD verantwoordelijkheid, kansen en kort ingaand op de link met Brussel.

Europarlementariër Jan Huitema over Klimaat en innovatie: “Brussel perspectief”, wat we hebben bereikt in Brussel, wat we willen doen na de Europese verkiezingen, en hij zal de kansen en potentieel van de Nederlandse landbouw uitlichten mbt bijdragen leveren in het behalen van klimaatdoelen

Vanzelfsprekend zullen er n.a.v. de presentaties, en sowieso de actualiteiten n.a.v. klimaattafels en doorrekeningen daarvan veel vragen zijn.

We nemen hiervoor ruim de tijd: vragen en discussie zullen gemodereerd worden door Tweede Kamerlid, woordvoerder Energie & Klimaat, Dilan Yeşilgöz

De heren Wiebes en Huitema zullen ingaan op kansen. Wij willen graag in gesprek gaan met mensen die concreet kansen zien, en deze in de praktijk uitvoeren.

We doen dit in de vorm van een interview door Dilan.

OPROEP:

Wil jij op het podium of ken je iemand die op het podium zou passen omdat iedereen, en zeker Den Haag en Brussel, zijn/haar verhaal moet horen? Mail ons!

We willen je naam, mail adres, telefoonnummer en in max. 200 woorden jouw innovatie; welk probleem heb je opgelost/ wat was je inspiratie, en wat de innovatie origineel maakt.

Stuur dit uiterlijk maandag 8 april naar: energylab@vvd.nl met in subject INTERVIEW

Eis: je dient zaterdag 13 april aanwezig te zijn bij het event!

Als je behoort tot de selectie nemen we contact met je op en kunnen we evt. nog aanvullende informatie opvragen.

  • Dit is géén podium voor bedrijfspresentaties, productverkopen of subsidie-aanvragen!

Selectie o.a. op basis van originaliteit en wauw-factor.

Einde rond 12:30u

Let op: dit event is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen. Vanzelfsprekend is dit event toegankelijk voor iedereen, dus je hoeft geen VVD lid te zijn om je aan te melden. Aanmelden kan via: mijnvvd dit geldt ook voor niet-VVD-leden.

Dit event is een samenwerking tussen EnergyLab, en de Thematische Netwerken Liberaal Groen, LNV, EZ & Innovatie (EZI). Meer info over de netwerken: vvd.nl/thematische-netwerken


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 21 maart 2021 i 34 zetels, één meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De VVD is daarmee met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...