Negen ton EU subsidie voor het maken van een basisjurk

Met dank overgenomen van R.G.J. (René) Dercksen i, gepubliceerd op donderdag 14 maart 2019.

Telkens als je denkt, gekker zal het toch niet worden, weet men ons weer te verrassen. Natuurlijk pleit de PVV-fractie in Provinciale staten in Utrecht er voor om zo veel mogelijk van ons eigen geld terug te halen uit Brussel. Nederland is tenslotte de grootse netto-betaler aan het EU-circus. Een motie van die strekking is recentelijk in de Staten bijna unaniem aangenomen. Maar binnenkort zijn er weer de Europa Kijkdagen. Om u ervan te overtuigen hoe geweldig die EU wel niet is.

Dat blijkt een schot in eigen voet, want waar gaat bijvoorbeeld € 9 ton subsidie naartoe? Naar een workshop “Maak je eigen jurk. Maak een basisjurk met handige naaitechnieken in 2,5 uur”. De voedselbanken kunnen de toeloop niet meer aan, de belastingen worden nog verder verhoogd en de EU, samen met de Nederlandse overheid, strooit met € 9 ton om mensen een basisjurk te leren naaien. Hoe wereldvreemd mogen bestuurders eigenlijk zijn?

Maar het kan natuurlijk nog duurder. Voor € 3,2 miljoen cultureel wandelen in de stad Utrecht. Alsof er al niet voldoende mogelijkheden zijn om de stad te verkennen. Gelukkig heeft u de mogelijkheid op 12 september a.s. om aan te geven of wij op moeten houden met deze waanzin of dat u € 5 ton subsidie voor etnisch ondernemerschap wel een zinnige besteding van uw geld vindt in deze crisistijd.

http://www.europaomdehoek.nl/projecten/kijkdagen/locatie/designer_cafe

http://www.europaomdehoek.nl/projecten/kijkdagen/locatie/trajectum_lumen

http://www.europaomdehoek.nl/projecten/locatie/partners_in_nieuw_ondernemerschap