Toereikendheid van het macrobudget

1.

Kerngegevens

Officiële titel Toereikendheid van het macrobudget
Document­datum 07-03-2019
Publicatie­datum 07-03-2019
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Van: Westeinde van 't V.

Verzonden: donderdag 7 maart 2019 12:58

Aan: Commissie OCW

CC: Molen van der H.; Kuik, A.

Onderwerp: rondvraagpunten a.s. procuedurevergadering

Beste griffie,

Voor de komende procedurevergadering van donderdag 14 maart a.s. stuur ik jullie een aantal rondvraagpunten namens de CDA leden:

  • Volgens de WHW (artikel 2.4) moet elke vier jaar een hoger onderwijs- en onderzoeksplan naar de kamer gestuurd worden. De vorige strategische agenda hoger onderwijs is op 1 januari 2016 ingegaan. Dit betekent dat 1 januari 2020 de volgende strategische agenda vastgesteld moet zijn. Ook schrijft de WHW voor dat uiterlijk zes maanden voorafgaand een ontwerp van het plan aan beide kamers gestuurd moet worden. Dit zou dan uiterlijk 30 juni a.s. moeten gebeuren. Graag willen we namens de commissie OCW de regering verzoeken om voor 30 juni a.s. het ontwerp van de strategische agenda hoger onderwijs naar de kamer te sturen.
  • Tijdens het AO toegankelijkheid en kansengelijkheid hebben we kort gesproken over de samenhang van (financiële) voorzieningen voor gehandicapten studenten en studenten die een mantelzorgtaak hebben. Op 10 april a.s. hebben we een rondetafelgesprek over studenten met een beperking in het mbo en ho ter voorbereiding van het ao op 24 april a.s. Wij zouden graag namens de commissie OCW de regering willen verzoeken om voor het rondetafelgesprek van 10 april a.s. een brief te sturen waarin de samenhang van de voorzieningen op een rijtje wordt gezet. Tevens willen we ter overweging meegeven of het nog mogelijk zou zijn om het Expertisecentrum handicap + studie uit te nodigen voor het rondetafelgesprek.
  • Van de week is de motie Westerveld c.s. over onderzoek naar de toereikendheid van het macrobudget aangenomen. We willen namens de commissie OCW de regering verzoeken om een brief met de voorgenomen onderzoeksopzet naar aanleiding van deze motie.

    Met vriendelijke groet,

    Veronique van ’t Westeinde

    Beleidsmedewerker MBO, HO, Wetenschap, Milieu en Nucleaire Veiligheid

    CDA-fractie

    Tweede Kamer der Staten-Generaal

    Plein 2, 2511 CR Den Haag

    Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.