Verzoek van het lid Westerveld (GL) om een reactie op de onderzoeken: “Under pressure, repression in residential youth care”, door Sophie de Valk en “Legitimiteit en rechtswaarborgen bij gesloten plaatsingen van kinderen”, door Maria de Jong

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek van het lid Westerveld (GL) om een reactie op de onderzoeken: “Under pressure, repression in residential youth care”, door Sophie de Valk en “Legitimiteit en rechtswaarborgen bij gesloten plaatsingen van kinderen”, door Maria de Jong
Document­datum 04-03-2019
Publicatie­datum 04-03-2019
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

2019Z03998

Rondvraag lid Westerveld (GL)

Van: Westerveld, L.

Verzonden: zaterdag 2 maart 2019 15:59

Aan: Commissie VWS

CC: Meelker, D.

Onderwerp: Rondvraag PV 13 maart 2019

Beste collega’s,

Recent zijn er twee interessante proefschriften uitgekomen: “Under pressure, repression in residential youth care”, door Sophie de Valk en “Legitimiteit en rechtswaarborgen bij gesloten plaatsingen van kinderen”, door Maria de Jong.

Beide onderzoeken bevatten nogal wat conclusies die wat mij betreft ook een plaats verdienen in het politieke debat. Graag zou ik daarom de minister willen verzoeken om schriftelijk een reactie te geven op de aanbevelingen in beide onderzoeken. Dan kunnen we daarna besluiten of we de stukken ook kunnen toevoegen aan de agenda voor een AO.

Vriendelijke groet,

Lisa Westerveld


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.