Powershift, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 3 juni 2020
kalender

Powershift, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 8 maart 2019 20:00 - 9 maart 2019
plaats Amsterdam
locatie Tolhuistuin Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, J.W. (Julia) Wouters i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Meer macht voor vrouwen

Debat. Teach-in. Cabaret. Dansen. Feest.

Drankjes 16% goedkoper voor vrouwen.

Waarom hebben we 100 jaar na het algemeen kiesrecht nog steeds geen vrouwelijke premier? Oorzaken genoeg, maar vanavond gaan we deze vraag te lijf met een actie-agenda met een Teach-In. Julia Wouters, Naima Ajouau, Lilianne Ploumen, Siman Abdi, Iris Bos maken onder leiding van Mei Li Vos een actieagenda om dat nu eindelijk eens voor elkaar te krijgen. Het begint met de machtsvraag. Die mogen vrouwen vaker stellen.

Het cabaretduo Vlamousse geeft hun verklaring waarom het nog niet gelukt is, en een oplossing.

Powervrouwen uit Noord-Holland kondigen acties aan voor de women’s march op 9 maart.

En verder is er feest. Met dans en drank en dj. Omdat het vrolijker wordt als meer vrouwen macht hebben. Drankjes 16% goedkoper voor vrouwen.

Meld je hier aan >

En neem vooral je vriendinnen en vrienden mee.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...