Powershift, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 8 maart 2019 20:00 - 9 maart 2019
plaats Amsterdam
locatie Tolhuistuin Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, J.W. (Julia) Wouters i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Meer macht voor vrouwen

Debat. Teach-in. Cabaret. Dansen. Feest.

Drankjes 16% goedkoper voor vrouwen.

Waarom hebben we 100 jaar na het algemeen kiesrecht nog steeds geen vrouwelijke premier? Oorzaken genoeg, maar vanavond gaan we deze vraag te lijf met een actie-agenda met een Teach-In. Julia Wouters, Naima Ajouau, Lilianne Ploumen, Siman Abdi, Iris Bos maken onder leiding van Mei Li Vos een actieagenda om dat nu eindelijk eens voor elkaar te krijgen. Het begint met de machtsvraag. Die mogen vrouwen vaker stellen.

Het cabaretduo Vlamousse geeft hun verklaring waarom het nog niet gelukt is, en een oplossing.

Powervrouwen uit Noord-Holland kondigen acties aan voor de women’s march op 9 maart.

En verder is er feest. Met dans en drank en dj. Omdat het vrolijker wordt als meer vrouwen macht hebben. Drankjes 16% goedkoper voor vrouwen.

Meld je hier aan >

En neem vooral je vriendinnen en vrienden mee.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...