Hackathon voor de 99%, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 maart 2019 16:00 - 19:30
plaats Rotterdam
locatie Poppodium Annabel Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, M.L. (Mei Li) Vos i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

16 maart, van 16:00 tot 19:00, Poppodium Annabel, Rotterdam | Poppodium Annabel, Rotterdam Delen

De machtsbalans in bedrijven is uit het lood geslagen. Winsten groeien stelselmatig harder dan lonen, aandeelhouders zijn verzekerd van dividend terwijl werkenden flexibel moeten zijn en de multinationals betalen steeds minder belasting terwijl de werkenden opdraaien voor blunderende bankiers. Zo dreigt de 99% van werkenden te verliezen van 1% van het grote geld en de ‘big data’.

We doen een beroep op jouw denkkracht en creativiteit en vragen je om mee te doen aan onze Hackathon voor de 99%.

Tijdens een wervelend programma gaan we werken aan oplossingen die de macht van Big Tech, Big Pharma en aandeelhouders moet inperken, ten goede van de rest van de samenleving.

Samen met Frans Timmermans, Lodewijk Asscher en werkgroepen gaan we deze uitdagingen te lijf. Alles is live te volgen en experts uit het buitenland geven hun input via Skype.

Aan het einde het event komen we met concrete voorstellen hoe we tegenmacht organiseren.

Meld je hier aan.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...