De duurzame toekomst van Noord-Holland, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 12 maart 2019 20:00
plaats Amsterdam
locatie Pakhuis De Zwijger Toon locatie
aanwezigen E.M.A. (Eric) Smaling i e.a.
organisatie Pakhuis De Zwijger

Op 20 maart gaan we naar de stembus! Duurzaamheid is een belangrijk item bij de provinciale verkiezingen. We moeten met z'n allen energie besparen, meer duurzame energie opwekken en kringlopen sluiten. Wat pakken de politici als eerste aan als zij het voor het zeggen krijgen? Waar komen de windmolens en zonneparken? Waar maken zij geld voor vrij? En wat is er volgens hen nodig om de circulaire economie te versnellen?

Met onder anderen

Roon van Maanen

Hoofd Circular & Renewables Havenbedrijf Amsterdam

Siward Zomer

Voorzitter Energiecoöperatie Windvogel

Rosan Kocken

Statenlid en kandidaat statenlid GroenLinks

Eric Smaling

Lijsttrekker en kandidaat statenlid SP

Michel Klein

Lijsttrekker en fractievoorzitter ChristenUnie provinciale staten Noord-Holland

Suzanne Klaassen

Statenlid D66 Noord-Holland

Sandra Doevendans

Statenlid en kandidaat statenlid PvdA

Marleen Sanderse

Kandidaat Statenlid CDA

Fabian Zoon

Lijsttrekker PvdD Noord-Holland

Grethe van Geffen

Kandidaat Statenlid VVD Noord-Holland

De provincie heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal zijn. Wat komt hier eigenlijk al van terecht? Het windbeleid van de provincie was de afgelopen jaren niet erg vooruitstrevend en veel decentrale initiatieven voor windmolens werden afgewezen door het provinciebestuur. Welke ambities hebben de partijen nu? Siward Zomer, voorzitter van Energiecoöperatief de Windvogel deelt deze avond zijn ervaringen en zet de discussie over duurzame opwekking neer.

Ook moeten er in 2030 50% minder grondstoffen vernietigd worden. Dit vraagt om anders denken en daarnaast vooral om actie! Roon van Manen, hoofd Circular en Renewable Industry van het Havenbedrijf Amsterdam zal deze avond de discussie over de circulaire economie inleiden. Welke partijen hebben het lef om de economie echt te transformeren!?

Verwacht een scherp debat tussen de belangrijkste politieke partijen en pak je kans de politici duidelijk te maken wat jij van hen verwacht voor de toekomst!

Lees meer

Provincies onvoldoende transparant over klimaatbeleid

Het is onvoldoende transparant wat provincies de afgelopen jaren hebben gedaan op het gebied van klimaat en energie. Ook verschilt het sterk per provincie wat de ambities zijn, komt naar voren uit een gezamenlijk onderzoek van de vijf provinciale Rekenkamers.

GroenLinks op ramkoers met VVD over windmolens

Windmolens worden de grote inzet voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. GroenLinks wil honderd windmolens erbij en koerst af op een stevige confrontatie met de VVD, die meer turbines op land afwijst

Wat heeft de provincie te maken met de landelijke politiek?

In totaal tellen de Nederlandse provincies 570 volksvertegenwoordigers, de Provinciale Statenleden. Naast het besturen van de provincie hebben zij nog een andere taak: ze kiezen in mei een nieuwe Eerste Kamer. Indirect stem je op 20 maart dus ook voor de senaat.


1.

Meer over...